parallax background

Ontdek wat thaiboksen bij Kolić Gym voor jou kan betekenen


Muay Thai is de Thaise benaming voor Thaiboksen. Thaiboksen is een zeer veelzijdige contactsport, waarbij naast stoten en trappen ook werp-, veeg- en clinchtechnieken (staand worstelen) zijn toegestaan.


Er is aan de oorspronkelijke sport, muay boran, een breed scala aan dodelijke technieken verbonden, welke in het huidige thaiboksen verboden zijn. Thaiboksen is wedstrijdgericht, waardoor de filosofische aspecten in het westen wat meer naar de achtergrond zijn verdwenen. Vaak wordt aan het begin van een wedstrijd ook in Nederland nog wel de 'wai khru' uitgevoerd, een rituele traditionele dans waarmee o.a. respect en dankbaarheid naar de leraren wordt geuit.


In tegenstelling tot het in het westen bekende kickboksen, wordt in deze eeuwenoude vechtsport ook gebruik gemaakt van ellebogen als wapens. In wedstrijdvorm wordt dit echter om veiligheidsredenen pas bij hogere klassen toegepast. In onze lessen zal dit worden aangeboden wanneer het lid hiervoor bekwaam wordt geacht. Dit is een van de redenen waardoor de stof die in de groepslessen en beginnerslessen worden aangeboden veel gelijkenis vertoond met kickbokslessen.

Veiligheid is belangrijk, zeker wanneer je bezig bent met een vechtsport.

Bescherming is daarom een must: bandages, handschoenen, scheen- en kniebeschermers en een hoofdkap voor de jeugd.

Ook zorgen prettige en sportieve trainingspartners voor een veilige leeromgeving. Een machocultuur krijgt bij Kolić Gym absoluut geen ruimte!

De inhoud van de lessen kunnen sterk varieren en zijn afhankelijk van het niveau of behoefte van de leden. De elementen waar aandacht aan besteed wordt zijn: conditie, techniek, tactiek, mindset. Onze ervaren trainers zijn in staat om het aanbod zó aan te passen dat iedereen uitgedaagd wordt op zijn of haar manier.


De sfeer op onze sportschool wordt door al onze leden als bijzonder goed ervaren en onze trainingen zijn van hoge kwaliteit. Kom gerust een keer langs om het zelf te ervaren. Kijken mag, maar meedoen is nog veel leuker!


Bekijk ons aanbod Contact opnemen