parallax background

Ontdek wat thaiboksen bij Kolić Gym voor jou kan betekenen


Muay Thai is de Thaise benaming voor Thaiboksen. Thaiboksen is een zeer veelzijdige contactsport, waarbij naast stoten en trappen ook werp-, veeg- en clinchtechnieken (staand worstelen) zijn toegestaan.


In de jeugdles thaiboksen bij Kolić Gym wordt er net als in de les voor volwassenen, aandacht besteed aan conditie, techniek, tactiek en mindset. Daarbij dagen wij de kinderen uit om hun eigen grenzen aan te geven en zich bewust te worden van de grenzen van de ander. Het is voor ons belangrijk dat hier op een sportieve manier mee om wordt gegaan. Wederzijds respect is hierbij essentieel.


Thaiboksen is een uitstekend hulmiddel voor de ontwikkeling van een sterke en evenwichtige persoonlijkheid. Het leren omgaan met uitdagingen, teleurstellingen, succeservaringen en (gedoseerde) impact draagt bij aan meer zelfvertrouwen. Ervaring wijst uit dat het zelfvertrouwen de belangrijkste basis vormt voor de weerbaarheid van het kind. De aangeleerde technieken dienen slechts als ondersteuning.

Het is voor jeugdleden mogelijk om wedstrijden te vechten met volledige bescherming wanneer zij hier klaar voor zijn. De voorbereiding gebeurt vooral op de wedstrijdtrainingen op dinsdagen en donderdagen, waarbij de vechter geacht wordt op minstens één andere dag aan zijn (wedstrijd)doelstellingen te werken. Voor het trainen in de wedstrijdgroep geldt een ander tarief.

Er is geen vaste leeftijdsgrens vastgesteld, daar ieder kind zich in een ander tempo ontwikkeld. Een gratis proefles zal informatie geven of het kind voldoende mee kan komen met de groep. Hierbij vragen wij wel om de aanwezigheid van tenminste één ouder/voogd.


Kom gauw langs voor een gratis proefles!


Bekijk ons aanbod Contact opnemen